Skip to content

Cart

Your cart is empty

How to Read the Weather When High on the Mountains

Hvordan lese været når du er høyt på fjellet

Som erfarne beskyttere av pudder vil vite, kan været høyt oppe i fjellet være svært uforutsigbart og snu på et øyeblikk. All kunnskap i disse situasjonene kan være uvurderlig, og selv om ingenting noensinne kan garanteres når du har å gjøre med Moder Natur, er det noen fortellende tegn du kan lese som kan holde deg i forkant av kurven.

For det første er absolutt ingenting som slår å holde seg utdannet med de siste værmeldingene, vi lever i en dag og alder hvor teknologien er bedre enn den noen gang har vært, med værmeldingsspådommer som leverer på et høyt 90 % nøyaktighetsnivå. Før du legger ut bør du ALLTID sjekke de siste rapportene, det finnes en rekke skispesifikke værmeldingskanaler på nettet, og disse bør bokmerkes og henvises til når det er mulig. Du bør heller ikke stole på én prognose, sjekk regionale og nasjonale prognoser, og sammenlign informasjonen nøye.

Før du setter av gårde må du også spørre deg selv hva du skal gjøre hvis du havner i din verste situasjon. Er du pakket for det Er det en kontakt som er klar over returtiden din Er nødenhetene dine ladet Ingen liker å tenke på det verste tilfellet, men det kan redde livet ditt. e. 

Så du er i bakken klar til å starte eventyret ditt. Det første er å se på været der du er, og deretter prøve å se utover dette til hvor du ender opp. Du kan kanskje oppdage mørkere skyer i det området, men det er viktig at du venter og ser hvordan dette været reiser. Vurder om værflekken beveger seg, og i så fall i hvilken retning, samt analyser størrelsen på dårlig vær du kan se. Dette vil hjelpe deg å forstå den naturlige utviklingen av værforholdene du ser akkurat der og da.

Denne prosessen bør heller ikke stoppe her. Velg tre andre punkter å stoppe og vurdere, ideelt fordelt likt. Gjenta nøyaktig samme prosess, inkludert utgangspunktet ditt. Det er ett smart og ofte savnet tillegg til oppgavene dine her, kommuniser med andre (hvis det er trygt å gjøre det - la oss prøve å ikke ødelegge skiopplevelsen til andre for å ta igjen) ved å spørre hvordan forholdene og været er som fra de som kommer fra retningen du er på vei mot.

Vær endelig trygg og ta ALDRI en risiko der ute når været snur!

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.