Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

Top 10 Eco Travel Destinations in Europe

Topp 10 økoreisemål i Europa

Frå fantastiske naturlege landskap til innovative grøne initiativ, desse topp 10 økoreisemåla i Europa tilbyr ein unik og ansvarleg måte å utforske kontinentet på bærekraftig vis.

Enten du har hatt reiselysten i mange år eller nettopp har fått den og ikke kan få nok, er det å kunne utforske verden på en bærekraftig og miljøvennlig måte et hovedfokus for mange - og det bør det være. Med den stadig økende fokuseringen på behovet for å beskytte planeten og redusere skadene forårsaket av klimaendringer, investerer stadig flere mennesker tiden sin i økoreiser.

Topp 10 økoreisemål i Europa

Europa har spesielt gjort noen store trekk mot å muliggjøre bevisst forbruk for alle. Vi har satt sammen en liste over våre topp 10 økoreisemål i Europa slik at du kan begynne å planlegge din neste tur til dette reisehotspotet.

En ting du kan gjøre i livet ditt for å være mer bærekraftig generelt, er å kjøpe færre forbruksvarer. I stedet bør du investere i produkter som varer, som dine skibriller.


Tallinn, Estland

Tallinn

Siden de ledet an ideen for nesten to tiår siden, ble byen Tallinn offisielt utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2023 - og tittelen var intet mindre enn velfortjent. Fra å jobbe med karbonnøytralitet til økt tilgang, innovasjon, klimaforbedring, helse og biodiversitet, viser Tallinns strategi 2035 noen ganske imponerende planer for å oppnå ultra-grønn status. En biodiversitetsforbedrer er også under utvikling der innbyggerne vil kunne meddesigne urbane grøntområder og naturinspirerte løsninger - en stor seier for økoreisende.

Sveits

Sveits

Sveits setter et eksempel for verden når det gjelder bærekraft med sitt svært effektive jernbanenett, forpliktelse til gjenvinning og enestående luft- og vannkvalitet. Med over 11 000 tog som reiser på det sveitsiske nettverket daglig, vann så rent at du til og med kan bade i det i de større byene, og over 30% av landet dekket av skog, er det mye å utforske uten å forårsake miljøskader. Når det gjelder mat og avfall, konsumerer sveitserne mest økologiske produkter per innbygger sammenlignet med andre europeiske land, og deres resirkuleringssystem er uten sidestykke.

Salzburg, Østerrike

Salzburg

Om bare syv år vil Salzburg avgjøre om de har oppfylt målet sitt om å generere elektrisitet utelukkende fra fornybare energikilder - en enorm innsats anerkjent globalt. Når du reiser gjennom denne østerrikske byen, er det ingen mangel på miljøvennlig kollektivtransport takket være deres trolleybusnettverk som går på elektrisitet, og har gjort det siden 1940. Med en rik liste over vannlandskap, historiske monumenter og parker, er det enklere og renere enn noensinne å reise fra A til B.

Lahti-regionen, Finland

Lahti

Den ledende miljøvennlige byen i Finland, Lahti-regionen er en pioner innen renere, grønnere levekår. Også mottaker av European Green Capital-prisen, førte innsatsen fra landets selskaper, organisasjoner og borgere til at byen fikk tittelen i 2021. Innbyggerne oppfordres til å delta i bærekraftige byutviklingsprosjekter, en app ble opprettet for å hjelpe dem med å bevege seg mot en karbonnøytral livsstil innen 2025, og fjernarbeidsplasser i naturen ble opprettet for alle å få tilgang til - et must for digitale nomader.

Island

Island

En høyt anerkjent og respektert leder innen kulturell, sosial og miljømessig bærekraft, var ikke Island alltid det populære turistmålet det er i dag. Kåret til vinneren av Sustain Europes Safe & Sustainable Tourism Awards i 2021, har landet som mål å oppnå karbonnøytralitet innen 2050. Ved å produsere 100% av elektrisiteten og dekke 100% av oppvarmingsbehovene med en blanding av vannkraft og geotermisk energi, har Island klart å dekke 90% av sine viktigste energibehov med fornybar energi! Som reisende kan du ha god samvittighet for at du reduserer Islands karbonavtrykk.

Sverige

Sverige

Å reise bærekraftig gjennom Sverige er enkelt, bare se etter Nature's Best-sertifiseringen på turistaktiviteter - disse har fått det grønne merket! "Allemansrätten" betyr at du kan vandre fritt, så lenge du tar hensyn til bevaringen av miljøet hvor enn du går. Ikke minst, det er utallige turguider som kan ta deg med på eventyr gjennom de omfattende naturområdene, med aktiviteter som inkluderer ridning, fiske og til og med henge med sibirske huskyer.

Grenoble, Frankrike

Grenoble

Den andre byen i Frankrike som fikk tittelen European Green Capital etter Nantes i 2013, vant Grenoble €350 000, men bestemte seg for å samarbeide med Grenoble-Alpes Métropole, departementsrådet i Isère og staten. Den treårige avtalen betydde at budsjettet skjøt i været til 7,5 millioner euro, og Grenoble kunne gjøre sine miljøinitiativer om til et regionalt prosjekt og utvide sine økologiske transformasjonsinnsatser.

Toscana, Italia

Toscana

Bærekraftig turisme er en selvfølge for folket i Toscana. Her kan du utforske til hjertets innhold over land, med svingende fjellstier, bølgende åser, sykkelstier og rideturer, eller følge vannet og besøke et utvalg av store strender, øyer og til og med naturlige termalbad. Toscana Environment Foundation gjør økoreiser mulig ved å støtte de beste grasrotprosjektene, slik at alle kan nyte den langsomme, bærekraftige maten og vinen, samt alt imellom.


Slovenia

Slovenia

En av de beste tingene med økoreiser i Slovenia er at nesten all engangsplast har vært forbudt siden 2021, noe som betyr at det ikke er stress med å bidra til globale avfallsproblemer når det gjelder å spise ute eller handle. Det er også godt over 2 000 beskyttede områder å besøke som skryter av usammenlignbare scener, noe som definitivt hjelper til med å forklare hvordan det ble det første landet i verden som ble erklært en grønn destinasjon i verden. En stjerne for flora og fauna, vingårder og birøkt, er slovenerne kjent som naturvenner og alltid villige til å dele det med bærekraftige reisende.

Skottland

Skottland

Fra elektriske biler til busser, tog, sykler og omtrent alle andre miljøvennlige transportmidler du kan tenke deg, er det en lek å komme seg rundt i Skottland på en måte som er snill mot planeten. Et miljøvennlig fristed du kan nyte året rundt, er det en endeløs liste over utendørsaktiviteter å glede seg over, og enda mer så i lavsesongen når ting er litt roligere - regn, hagl eller solskinn! Med noen av de videste landskapene å utforske i Europa, har alle reisende rett til å dra nytte av tilgangen til den skotske landsbygda på en bærekraftig måte, noe som er nedfelt i loven.


Det er ingen tvil om at Europa er en av de beste kontinentene for økoreiser. Fra store miljøinitiativer fra regjeringen til lokalbefolkningen som tar ansvar for å behandle sitt naturlige miljø pent, er disse destinasjonene virkelig noen av de beste hvis du vil utforske etisk. Enten du er betatt av utendørsaktiviteter eller elsker å prøve all den rike maten som tilbys, kan du gjøre det med ren samvittighet i Europa.

ansvarsfraskrivelse

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.