Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

Sports sunglasses lenses explained

Sports solbriller linser forklart

Opplev verda av sportsbrillerlinser og korleis dei kan forbetre prestasjonane dine. Frå linsfargar til spesialiserte typar, forklarer denne omfattande guiden alt. Finn dei perfekte linsene for dine favorittsportar og hev synet ditt på bana eller i det fri.

Vi veit alle kor viktig det er å verne auga våre mot sola, og det er definitivt ikkje noko annleis når det kjem til å vere ute i naturen og nyte idretten vi elskar. Ikkje berre ersports solbrillerMålet er å skjerme auga dine frå skadelege strålar, men dei er også designa spesifikt for å forbetre prestasjonen din gjennom betra syn. Enten du tek fatt på dei kvite fjellskråningane eller svevar ned ein bakke på sykkelen din, har vi laga ein guide som forklarer sportsbriller sine linser i detalj, slik at du kan ta den beste avgjerda for auga dine og idretten din - uansett kva klimaet er.

Mange av sportsbrillene våre kjem med fleire linser, som til dømesPowster Tidal Sportsolbriller som kjem med 3 gratis SPXTRA™ ZEISS-linsar.Tidal solbriller har ein stor sylindrisk skjold som dekkjer auga godt og gir betre sikt, i tillegg kjem dei med 3 linser for ulike vêrforhold.

Solbriller for ulike idrettar

Sports Sunglasses Lenses Explained

Frå golf til frikjøring er det ei rekkje ulike utandørsportar som krev rett utstyr for å hjelpe deg med å prestere på ditt beste og halde deg trygg medan du gjer det. Sportsbriller er eit absolutt must for så mange av dei, så vi har sett saman ei liste over våre best vurderte sportar der solbriller er ikkje forhandlingsbare, samt forklart alle fordelane sportsbriller har når det kjem til å halde deg på toppen av ditt spel i din valgte sport.

Skiing og Snowboarding

Sports Sunglasses Lenses Explained

Når du er oppe på fjellet, er det ingen måte å unngå den harde UV-lyset på, som er berre ein av mange grunnar til kvifor sportsbriller er så viktige i vintersport. Dei hjelper også med å redusere gjenskinn frå sola og forbetre synligheten under snøforhold, slik at ingenting stoppar deg frå å gjere alvorlege trekk på snøen. Sjølv om sportsbriller er ein nødvendigheit når det kjem til ski- og snowboardutstyr, anbefaler vi å bruke briller når du køyrer på grunn av den auka synligheten deira.

På same tid er sportsbriller alltid kjekt å ha med seg til lunsjpausar og etter skikøyring, som vårePowster Solstice Beste Sportsbriller 3 gratis SPXTRA™ ZEISS linserPå høge høgder er sola mykje sterkare, så ikkje berre vil solbriller tilby vern, men dei legg òg til eit heilt nytt nivå av stil til fjellantrekket ditt.

Fjellsykling

Sports Sunglasses Lenses Explained

Om du er ein ivrig fjellbikar, veit du alt om utfordringane med å unngå rusk, redusere blending og slitast med å sjå kva som er framfor deg når terrenget er uforutsigbart eller klimaet gjer ting vanskeleg. Sportsbriller har makta til å fjerne alt dette takka vere deira unike design og evne til å gi klarheit og vern. VårVårjevndøgn Solbriller,Meridian solbrillerog vårPinnacle solbrillerer det perfekte eksempelet på dette - med fargeteknologi for korrigering, en anti-reflekterende overflate og et gummigrep for å holde brillene på plass, er dei den beste sykkeltilbehøret ein entusiast kan be om. Pluss, dei kjem med tre utskiftbare linser!

Sykling på landeveg

Sports Sunglasses Lenses Explained

Vegsykling er mykje det same. Om du ikkje kan sjå kvar du er på veg på grunn av overskya ver eller den sterke sollyset som skin ned på stien framfor deg, vil det gjere syklinga utruleg vanskeleg. Sportsbriller, somMithril solbrillerogNebula solbrillerArbeid for å beskytte augene dine mot sterkt lys, redusere vindmotstand og forbetre den generelle synet ditt slik at du kan prestere på ditt beste heile året. Også anti-reflektive og utstyrt med gummigrep for å halde deg låst og sikra, det er ingen sjanse for å miste desse tøffingane, uansett kor rask du er på vegen.

Friluftsliv og Fotturar

Sports Sunglasses Lenses Explained

Det finst verkeleg ingenting som å gå på tur gjennom nokre av dei mest omfattande, krevjande og fantastiske landskapa verda har å by på. Men akkurat som når du er oppe i fjellet, jo høgare du kjem, jo meir utsett er augene dine for skadelege UV-strålar og andre element som har potensiale til å forårsake skade. Derfor er sportsbriller som våreHelio solbrillerogTidal Por solbrillerSportsolbriller, som har alle dei naudsynte eigenskapane til vernebriller, er så avgjerande å ha med deg når du tek på deg desse ikkje så små oppgåvene. Sportsolbriller er ein game changer for fotturar og trekking takka vere den lette vekta deira, sterke grepet og nøye utforma linser - alt saman utgjer ein flott følgjesvenn for utandørsaktivitetar.

Lyskilder

Sports Sunglasses Lenses Explained

Vi har alle høyrt om kor skadelege UV-strålar kan vere for huda vår og auga våre, men kva med andre typar lys? Du kan bli overraska over å oppdage at det faktisk finst meir enn ein type. Tenk tilbake til den vidaregåande fysikk-klassen din. Om du, som oss, ikkje hugsar noko om konseptet lys i fysikk, her er ei oppfrisking for å halde deg oppdatert. Forskjellige typar lys påverkar auga dine på radikalt ulike måtar, la oss forklare korleis.

Synleg lys

Synleg lys viser til den delen av det elektromagnetiske spekteret som er synleg for det menneskelege auge. Sjølv om det ikkje er skadeleg i seg sjølv, kan overdriven eksponering for sterkt synleg lys, spesielt utandørs, føre til ubehag, blending og augeutmattelse. Sportsbriller med passande fargetonar hjelper til med å redusere intensiteten av synleg lys, aukar den visuelle komforten og førebyggjer augestraing.

Blått lys

Blått lys er ein høg-energi, kortbølgjande lysstraal som blir sendt ut av elektroniske apparatar, LED-lys og sola. Overeksponering for blått lys, særleg frå digitale skjermar, kan føre til augebelastning, digitalt augeutmattelse og potensielle langtidsrisikoar for augehelse. Sportsbriller med blått lysfiltrerande linser kan hjelpe med å blokkere eller minimere mengda blått lys som kjem inn i auga, redusere augebelastning og beskytte mot potensielle langtidsverknader.

UV-lys (inkludert UVA, UVB og UVC)

UV-lys består av ultraviolet stråling som blir sendt ut av sola. Det er klassifisert i tre typar: UVA, UVB og UVC. Langvarig eksponering for UV-stråling kan føre til ulike augeplager, inkludert grå stær, macular degenerasjon og fotokeratitt (solbrenning av auge). Sportsbriller med UV-beskyttelse, spesielt linser som blokkerer 100% av UVA- og UVB-strålar, fungerer som ein barriere som skjermer auga dine frå skadeleg UV-stråling og reduserer risikoen for UV-relaterte augeplager.

Infraraudstrålar

Infrarøde strålar er ein form for elektromagnetisk stråling som vi oppfattar som varme. Sjølv om dei er usynlege for det menneskelege auge, kan langvarig eksponering for intense infrarøde strålar, som dei som blir sendt ut av sola, føre til ubehag og potensiell skade på auga, noko som kan føre til tilstandar som tørrheit og irritasjon. Sportsbriller med eigenskapar for å blokkere infrarøde strålar hjelper til med å redusere mengda infrarød stråling som når auga, og forbetre generell komfort samtidig som dei beskyttar mot potensielle augerelaterte problem forårsaka av overflødig varmeeksponering.

Kva farge på linse bør du kjøpe?

Sports Sunglasses Lenses Explained

Fargen på solbrilleglassa kan ha ein betydeleg innverknad på sportsopplevinga di ved å tilby ei mengd ulike eigenskapar og fordelar. I denne seksjonen vil vi gå djupare inn på tydinga og fordelane med ulike glassfargar for å hjelpe deg med å ta ei meir informert avgjerd neste gong du skal kjøpe sportsolbriller.

Grå og røyklinser

En flott mellomting både når det gjeld mote og funksjonalitet, grå og røykfarga linser hjelper til med å gi ein sann fargeoppfatning ved å redusere lysstyrken frå sola og alt den reflekterer. Ideell for lyse og mørke dagar, er dei eit flott val for alle generelle utandørsaktivitetar.

Brune og ravfargede linser

Den største fordelen med brune og ravfargede linser er at dei aukar kontrasten og djupneperspektivet for å få alt til å virke litt lysare og mykje skarpare. På grunn av dette er dei ideelle for idrettar som ski, sykling og fjellturar.

Gule og oransje linser

På same måte som brune og ravfarga linser, fungerer gule og oransje linser for å betre kontrast og djupneperspektiv, men spesielt i dårleg lysforhold som skyet eller tåkete vær. Som utsiktsklarar er dei flotte for aktivitetar som skikøyring og terrengsykling.

Rosa og rosa linser

Ikke berre er dei ein av dei finare alternativa når det kjem til farga linser, men rosen- og rosa farga linser er faktisk svært effektive når det kjem til å redusere blått lys og auke kontrasten i dårleg lys, i tillegg til å betre djupneperspektivet. Prøv dei på fjellet og sjå sjølv!

Solbriller Linsetypar Forklart

Sports Sunglasses Lenses Explained

Ikkje berre er fargen på sportsbrillelinsene viktig, det finst òg ei rekke nøkkelegenskapar og unike kvalitetar ved brillelinsene som gjer dei eigna for ulike idrettar og situasjonar. I denne seksjonen vil vi forklare eigenskapane og fordelane med nokre av dei mest populære linsetypane.

Polariserte linser

Du har sikkert høyrt om polariserte linser - dei er ein av dei vanlegaste typane når det kjem til solbrilleshopping. Men når det gjeld sportsbriller, er dei som er polariserte særleg effektive fordi dei hjelper til med å redusere gjenskinn, forbetre klarheita og auka synlegheita i omgjevnader med mykje gjenskinn, som vatn eller snø.

Speilglas

Speilglas kan vere ein ny idé for mange, men fordelane er vel verd å høyre om. Dei ikkje berre tilbyr ein stilig estetikk, men speilglas reduserer også blending og legg til nokre ekstra lag med vern når du er ute i naturen.

Gradient/Graduated Linser

Den ultimate alt-sjåande auge, gradient- eller graderte linser fungerer mykje som namnet antyder. Den gradvise fargen gir solbeskyttelse i den øvste halvdelen av linsa og klarare syn nedanfor, noko som gjer dei meir enn eigna for køyring eller utandørsaktivitetar.

Utbyttelege linser

Bilete deg å kunne bytte mellom ulike linsar! Ganske kult, ikkje sant? Solbriller med utskiftbare linser gjer det mogleg å tilpasse seg ulike lysforhold uansett kva sports- eller friluftsaktivitet du held på med. Berre sett linsene inn og ut for ein rask endring!

Sports Sunglasses Lenses Explained

Ved no er vi sikre på at vi har overtydd deg - å velje rett sportsbrillelinser er avgjerande for optimal ytelse, augevern og ein heilskapleg triveleg dag med aktivitetar som gir deg den spesielle typen spenning i livet. Ved å forstå fordelane med ulike linsfargar, typar og deira evne til å forbetre opplevinga di med ulike sportsaktivitetar og lysforhold, kan du ta ei informert avgjerd og fokusere på det du elskar mest, å kome deg ut og kose deg. Så, enten du er på skibakken, syklar ned ein fjellsti, eller legg ut på ein fjelltur, vil det vere ein leik å velje rett sportsbrillelinser.

Sports sunglasses lenses explained

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.