Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

The Science Behind Recco Technology in Outdoor

Vitskapen bak Recco-teknologi utandørs

Litt av ein friluftsentusiast? Opplev vitskapen bak Recco-teknologien og korleis den forbetrar tryggleiken og redningsoperasjonane utandørs.

Tryggleik utandørs er lett den viktigaste prioriteringa når ein deltek i ei rekkje utandørsaktivitetar – ved sida av å ha den tida av livet ditt, sjølvsagt. Det er noko vi berre ikkje kan ignorere, for når ein står overfor harde vêrforhold, tøft terreng og manglande erfaring, tek det ikkje mykje før ein hamnar i ein kinkig situasjon. Enten du ser deg sjølv som ein ivrig turgåar, fjellbikar, skikøyrar eller snøbrettkøyrar, kjem alle utandørssportar med ein høg risiko. 

Sjekk ut vår kolleksjon av ytterklede for å gjere deg klar for villmarka. Oppdag vår Vanguard, Explorer og Dancer kolleksjonar. 

Hos Powster ønskjer vi at du skal kunne utforske den fantastiske verda utandørs til hjartets innhald, difor introduserer vi deg til vitskapen bak RECCO-teknologien utandørs. Denne innovative teknologien er designa for redningsteam og ivrige utandørsmenneske for å skape ein tilknyting når ting går gale. For uunngåeleg gjer dei det. Å ha rett utandørsklede er sjølvsagt, og det har vi mykje av. Men RECCO-teknologien legg til eit heilt nytt nivå av beskyttelse slik at du kan halde deg trygg og synleg – uansett kor du er i naturen. 


I denne artikkelen vil vi bryte ned kva RECCO-teknologien er og korleis det todelte systemet fungerer slik at du har alt du treng å vite før du investerer. Vi vil også dekke viktigheita av å bruke RECCO-reflektorar og detektorar, samt utforske nokre av produkta som er tilgjengelege som du kan nytte for å auke tryggleiken din på fjellet, i vatnet eller til og med midt i skogen.

Og om du er på jakt etter det beste utandørskledet og tilbehøret å feste RECCO-teknologien til, veit du at Powster har deg dekt. Frå vårt breie utval av ski- og snøbretts briller til våre skijakker, bukser og hjelmar, er våre utandørsprodukt den perfekte blandinga av pris og kvalitet.

Korleis Fungerer RECCO-teknologien?

Vi skjønar det, med så store framsteg innan teknologi kan det vere vanskeleg å halde tritt. Men ver trygg, RECCO er ein gadget du definitivt vil forstå – og det er ikkje komplisert. Faktisk er det ganske enkelt. I hovudsak er RECCO eit todelte sporingssystem som hjelper redningsmannskap å søke etter sakna personar og sakna personar å kome i kontakt med desse redningsmannskapa. Det har ein RECCO aktiv detektor som blir boren av eit redningsteam og ein RECCO passiv reflektor som blir boren av brukaren.

RECCO-detektoren sender ut ein radarstråle, lik ei lommelykt eller eit radiosignal frå ein tårn til ein radiostasjon. Så når radarstrålen treff RECCO-reflektoren, ekko det heilt tilbake til detektoren og fungerer som ein nål for å peike ut kvar redningsmannen kan finne personen som treng hjelp. Når detektoren kjem nærare reflektoren, blir signalet betre til redningsmannen til slutt kan markere nøyaktig kvar den personen er. 

For øyeblikket fungerer systemet i fleire regionar, inkludert delar av Østerrike, Canada, Tyskland, Frankrike, Italia, Noreg, Spania, Sverige, Sveits og USA, med nye område som blir lagt til jamleg.

Kvifor Folk Nyt RECCO-reflektorar og Detektorar

Uansett kor utandørsklok du er – det er alltid potensiale for at noko dårleg kan skje når du er fordjupa i naturen. Du kan vere ein profesjonell snøbrettkøyrar, fjelleksplorer eller ein ekspert på rafting i kvitt vatn, uansett kor mykje du førebur deg på det verste, kan ting utanfor di kontroll føre til kaos – og til og med dødsfall. Dette er på ingen måte ei melding for å skremme deg vekk frå å ta det spranget og kome deg ut i alt det Moder Jord har å tilby, det handlar om bevisstgjering og førebygging. 

Å bli meir synleg og lettare å lokalisere gjer det ikkje berre tryggare for deg og ditt mannskap, men det betyr også at redningsmannen sin jobb blir millionar gonger enklare. Kort sagt, det er ein vinn-vinn-situasjon. Borte er dagane der utandørsaktivitetar krevde ingenting anna enn ein solfakkel, med RECCO-teknologien har søk og redning tatt det eit hakk opp.

Festbare RECCO-reflektorar

Så! På dette tidspunktet lurer du kanskje på – "Korleis kan eg bruke ein RECCO-reflektor?". Vel, desse lette, passive transpondarane er faktisk integrerte i klede og tilbehør frå meir enn 150 utandørsmerke. Men om du ikkje vil bruke meir pengar på utandørsutstyr, tilbyr også RECCO festbare reflektorar som kan tilpassast til ditt eksisterande utstyr, inkludert ryggsekkar og hjelmar. Dei treng ingen straum eller aktivering for å fungere, du festar dei berre til deg sjølv og dei startar å sende signal med ein gong. Designa med haldbarheit i tankane, dei blir ikkje gamle eller slite ut, noko som gjer dei til det ideelle sikkerheitssystemet for alle utandørsentusiastar. 

RECCO Hjelmredningsreflektor

RECCO hjelmredningsreflektoren gjer deg søkbar for redningsprofesjonelle som bruker RECCO-detektorar i tilfelle eit snøskred eller når du er sakna utandørs. Sjå kva merket sjølv har å seie om det:

  • RECCO hjelmredningsreflektoren kjem med lim på undersida og blir festa til hjelmen som ein klistremerke.
  • Limet er designa for alle temperaturar om vinteren og sommaren og er langvarig. Det er viktig å følgje applikasjonsinstruksjonane for å sikre ein sterk binding.

RECCO Ryggsekkredningsreflektor

RECCO Ryggsekkredningsreflektoren festar seg enkelt til ryggsekken din, og gjer deg søkbar for redningsmannskap når du er på eventyr utandørs. Sjå kva merket sjølv har å seie om det:

  • RECCO Ryggsekkredningsreflektoren gjer deg søkbar for redningsprofesjonelle som bruker RECCO-detektorar i tilfelle eit snøskred eller når du er sakna utandørs.
  • RECCO Ryggsekkredningsreflektoren er spesielt designa for applikasjon på bærestropper på ryggsekkar og er hovudsakleg meint for bruk om sommaren for å bli lokalisert av helikopter om du blir borte.

RECCO Redningsreflektorbelt

Dette utandørsbeltet held ikkje berre buksene dine oppe, det kjem utstyrt med to RECCO redningsreflektorar for å halde deg søkbar. Sjå kva merket sjølv har å seie om det:

 

  • RECCO redningsreflektorbeltet gjer deg søkbar for redningsprofesjonelle som bruker RECCO-detektorar i tilfelle eit snøskred eller når du er sakna utandørs.
  • Beltet er laga av fleksibelt og robust materiale med ein metallspenne og to integrerte RECCO redningsreflektorar for optimal søkbarheit.

RECCO Handheld Detector

Som beskrive av RECCO: Den handhaldne detektoren kan lokalisere RECCO-reflektorar innanfor ein rekkevidde på opptil 80 meter gjennom luft og 20 meter gjennom pakka snø, noko som resulterer i ein praktisk rekkevidde på 30 meter på snøskredrester. Den noverande versjonen av handhaldne detektorar veg 1 kg og blir brukt over heile verda av organiserte redningsaksjonar som ein ekstra elektronisk søkemetode ved snøskredredningar.

RECCO SAR Helikopterdetektor

Som beskrive av RECCO: RECCO SAR (search and rescue) helikopterdetektoren kan dekke store område raskt. Ved å søke fra en høyde på 100 meter og dekke et søkeområde på omtrent 100 meter bredt, gjør SAR-detektoren det mulig for redningsmannskap å søke 1km² innen 6 minutter. Prinsippet for å lokalisere et offer er det samme som for den håndholdte detektoren, der detektoren sender et radarsignal som blir ekko tilbake av RECCO-reflektoren. Når redningsmannen mottar et returnert signal, kan han lokalisere den savnede personen.

RECCO: Oppsummering

Føler du deg informert? Det gjør vi. Vi kunne også fortsatt i det uendelige om alle fordelene ved å kjøpe og bruke RECCO-teknologi for å optimalisere sikkerheten din utendørs, samt gjøre det enklere for et søk- og redningsteam å finne folk i nød. Imidlertid vil vi la deg med dette, hovedpoenget - du kan aldri være for godt forberedt eller for trygg utendørs. Dette er et av de øyeblikkene der det kan være på tide å sjekke din selvtilfredshet. Du kan ha besteget Mount Everest for alt vi vet, men ferdighetsnivået ditt når det gjelder utendørsaktiviteter beskytter deg ikke mot alle de ytre faktorene som kan skade deg. Dette er hvor RECCO-reflektorer og detektorer er så revolusjonerende. Og nå som du vet alt om vitenskapen bak RECCO-teknologi utendørs, er alt som gjenstår å prøve det ut selv - kryss fingrene, du vil aldri trenge å bruke det!

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.