Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Korleis skiløparar og snowboardarar trenar om sommaren

Topp 10 beste terrengsykkeldestinasjonar i Europa Lesing Korleis skiløparar og snowboardarar trenar om sommaren 6 minutt Neste Kva er retningsstyrte snowboard

Snøsesongen kan utvilsamt vere krevjande når det kjem til å halde oppe den generelle treningsnivået ditt og evna til å takle dei tøffe svingane, hoppa og vendingane ned fjellsida. Avanserte skikøyrarar og snowboardarar treng eit svært høgt treningsnivå og ein regelmessig treningsrutine for å halde seg på toppen av faget sitt. Men sjølv om du berre dreg i sporten og planlegg å tilbringe ein dag eller to i bakken, må du vere førebudd på å oppleve ein alvorleg auking i hjartefrekvensen for å seie det mildt.

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Derfor har vi samla ein artikkel om alt du treng å vite om korleis skikøyrarar og snowboardarar trenar om sommaren for å førebu seg til ein stor sesong med shredding i dei perfekt isete vintermånadane.

Uansett årstid, sørg for at du har beste skibriller og beste snowboardbriller, og no har vi til og med dei beste løpe-, terrengsykkel- og sommar-eventyrbrillene også! Det er viktig at solbrillene dine kan styrke treninga di. Utforsk Powster Solstice Sport Sunglasses med 3 gratis SPXTRA™ ZEISS-linsar. Powster sportssolbriller har ein stor sylindrisk skjold som dekkjer auga godt og gir betre sikt. Dei kjem med 3 linser for ulike vêrforhold. Linsane brukar Powster sin SPXTRA™-teknologi i samarbeid med ZEISS som aukar fargekontrasten og gir betre fargedefinisjon.

Kvifor det er viktig å trene for ein skisesong

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Med ski og snowboard som såpass krevjande idrettar, er det ingen veg utanom litt trening før du tek fatt på litt fersk pudder - uansett kva erfaringsnivå du har med sporten. Frå å halde ledd varme og klare til å få opp kondisen til det nivået det må vere på for å kunne takle det utfordrande terrenget som naturleg følgjer med snøsportar, er trening for snøsesongen eit must.

Gjer skikøyring og snowboard enklare

Å ta ein pause i løpet av sommarmånadane kan ha meir effekt på kroppen din enn du kan forestille deg om du nettopp har avslutta ein hard sesong med skikøyring eller snowboard - å trene og halde tritt med treningsregimet ditt så mykje som mogleg er sjølvsagt om du vil gjere ting enklare for deg sjølv når den neste snøsesongen kjem. 

Auk uthaldenheita di

Det er ingenting verre enn å føle at du klør etter å komme ut i bakken, men når du først gjer det, klarer du ikkje ein einaste tur utan å føle deg heilt og fullstendig utmatta. Uthaldenheit er alt når det kjem til skikøyring og snowboard, og om du vil kunne halde tritt med farten, må du halde tritt med treninga di. Kvifor ikkje legge ned litt ekstra arbeid i løpet av sommarmånadane slik at du kan nyte timar med å køyre i terrenget utan å gå tom for damp?

Forbetre prestasjonen din

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Elskar du å vise fram ferdigheitene dine i bakken? Å prestere på ditt beste kjem ned til kor mykje arbeid du legg ned i det du gjer - kva det no enn måtte vere. Tenk deg ein dørhandtak som har vore ubrukt i årevis, når du prøver å dra i det, vil det vere stivt og låst - mykje som kroppen din om du ikkje held den i bevegelse. Om du vil sjå deg sjølv ta på deg alle dei ville hoppa, svingane og vendingane neste sesong, må du byrje å førebu deg.

Skadeførebygging

Om du er ein ivrig skikøyrar eller snowboardar, veit du alt om å bli skadd. Dessverre er det berre ein av dei tinga som følgjer med i denne sporten. Men det betyr ikkje at det ikkje kan unngåast. Å halde kroppen din smidig og fleksibel betyr at ledd og musklar vil kunne tåle påkjenninga frå dei nærkalla situasjonane når du har landa feil eller missa den svingen. Vi kan ikkje understreke det nok, trening er nøkkelen til ein vellykka sesong.


Når du bør starte å trene for ein skisesong

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Sjølv om vi trur at å halde seg i form og sunn heile året er eit must om du vil vere på toppen av spelet ditt, om du startar treninga for skikøyring og snowboard rundt 6 til 8 veker før, bør du vere i ein ganske god posisjon til å kome i gang. Om du synest det er litt skremmande å kome i gang med regelmessig trening, kan du alltid starte sakte. Prøv å jogge rundt kvartalet kvar nokre dagar og bygg opp til lengre løpeturar, samtidig som du legg til nokre kroppsvektøvingar.


Du treng ikkje bry deg med å melde deg inn på eit treningssenter heller, effektive øvingar for å få treningsnivået ditt dit det må vere kan gjerast heimefrå og med litt hjelp frå kvardagslege gjenstandar og møblar.

Korleis å trene for ein skisesong

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Når du står på ski eller snowboard, brukar du nesten kvar muskel i kroppen din for å kunne ta dei turene og gjere alt det spennande undervegs. Trening for ein sesong handlar om styrke, uthaldenheit og kor fleksibel kroppen din er - når du har alt dette på plass, er du meir enn klar til å gå.


For å få styrken opp på nivå, å jobbe med ting som overkropps styrke gjennom vektløfting, kjerneøvingar og knebøy er go-to-øvingar. Når det kjem til uthaldenheit, er det berre cardio, cardio, cardio. Om du kan få hjartefrekvensen opp og halde den oppe, vil du kunne køyre fjellet gang på gang. Sist men ikkje minst, fleksibilitet. Øvingar med fokus på yoga eller pilates gjer mykje for å beskytte musklar og ledd og gi deg den rommet du treng for å vri og snu utan å skade kroppen din.

Trening er nøkkelen til suksess

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Når du ser profesjonelle skikøyrarar og snowboardarar gli gjennom lufta på absurde høgder eller berre brisande ned fjellsida, kan det sjå ut som om det er leikande lett, men det er så langt frå det. Desse utøvarane kan gjere det dei gjer fordi dei jobbar for det, noko som betyr konsekvent, variert trening for å hjelpe dei med å halde seg i form og kunne handtere farten i det som er kjent som ein svært krevjande sport. Trening er ein av dei viktigaste tinga du kan gjere for å førebu deg til neste sesong, så om du vil sjå deg sjølv der ute og knuse det på fersk pudder, er alt som står att å knyte opp dei skolissene og kome i gang!

How Skiers & Snowboarders Train in the Summer

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.