Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

Top 10 Best Mountain Biking Destinations in Europe

Topp 10 beste terrengsykkeldestinasjonar i Europa

Når du svevar gjennom frodige åsar og djupne dalar, langs glasaktige innsjøar og opp til dei høgaste toppane, finst det verkeleg ingenting som kan samanliknast med kjensla av å sykle i fjellet på nokre av naturens mest imponerande stader. Det er ei spenning og ein følelse av ekstase som svært få vil få oppleve på nokon annan måte, og som eit resultat tek fleire og fleire menneske opp fjellsykling i kvardagen sin. I tillegg tilbyr det ei rekkje helsefordelar når det kjem til å halde seg i form og mobil.

Medan du kanskje er ekspert på stiane i hagen din, er det ein heil verden der ute å utforske. Så, vi har samla ein liste over dei 10 beste terrengsykkeldestinasjonane i Europa for å få deg i gang.

Før du legg ut og startar på grusen, utforsk vår nye sykkelutstyrssamling og fyll opp påsykkelbrillermed Powsters SPXTRA™-teknologi og samarbeidet med ZEISS som forsterkar fargekontrasten og gir betre definisjon. Solbrillene er slitesterke og lette, klare for å bli med deg på tur!


Åre Bike Park, Sverige

are

Med eit lite utval av alt, er det ikkje rart at Åre Bike Park er ein så populær stad for nybegynnarar innan terrengsykling. Med eit stort utval av terreng å velje mellom, har du moglegheita til å utforske avsidesliggjande fjellområde, steinete stiar, rotfylte underlag, raske enkeltspor, spesiallaga stiar og tradisjonelle nedoverløp - alt lett tilgjengeleg med heisar. Enten du er nybyrjar eller ein erfaren terrengsyklist, finst det stiar for alle ferdigheitsnivå og moglegheita til å teste ferdigheitene dine kvar gong du besøker parken. Sannsynlegvis den eldste og ein av dei beste og største sykkelparkane i heile verda, var det naturleg for parken å bli vert for Mountain Bike World Cup i 2019, og han har blitt utvikla vidare sidan den gongen. Med evna til å tiltrekke seg nokre av dei mest talentfulle syklistane frå heile verda kvart år, er det ein absolutt perle i Sverige og ein stad ein må besøke for alle sykkelentusiastar, inkludert landeveissyklistar.

Tirol, Østerrike

tirol

En absolutt knutepunkt for terrengsykkelentusiaster, den vestlige østerrikske delstaten Tirol har alt og meir du kan ynskje når det kjem til val av stiar. Liggjande i hjartet av Alpane, er det rundt 670 kilometer med landskap å utforske, så du kan definitivt gjere meir enn ein ein-dagstur ut av det. På jakt etter ein utfordring? Sjå ikkje lenger. Det er eit overflod av bratte, oppoverbakkar for å verkeleg utfordre dine grenser, samt svingete nedoverbakkar som er unikt designa for å få pulsen din til å stige. Med ei rekkje stader å slå seg til ro på, er det mange camping- og overnattingsstader på kvar stopp for å hjelpe deg med å få ein ekte smak av kva denne vakre staden i verda handlar om. Her er ei liste over dei beste stadene i Tirol for terrengsyklistar.


La Fenasosa, Spania

spain

Å starte med ein ny hobby kan alltid vere litt skremmande om du er bekymra for å ta det på saman med profesjonelle. Om terrengsykling er din nye favorittritual, er den gode nyheita at du kan nyte det akkurat på same måte som proffane som har drive med det i årevis. På La Fenasosa Bike Park i Spanias Alicante-provins, tilbyr dei 1000 hektar med privat land eit fargesystem akkurat av den grunnen – du kan velje vanskegrad og unngå stresset med å måtte vike for dei raskare og meir erfarne syklistane. Dette betyr likevel ikkje at det ikkje finst vanskelege løyper, tvert imot faktisk. Naturparken Sierra de Mariola er noko spesielt, med eit eklektisk utval av naturleg dyreliv, flora og fauna, det handlar ikkje berre om turen. Med landskap som dette, vil du få sjå alle elementa som gjer Spania til eit av dei mest pittoreske stadene i Europa å reise til.

Rhyd Ddu, Wales

wales

Bygd i South Wales Valleys og den største av sitt slag i Storbritannia, er BikePark Wales det perfekte stedet for reisende som ikke har tilgang til syklene sine og trenger å leie en hvis de kommer langveisfra. Alt du trenger å gjøre er å møte opp, og teamet på stedet vil ordne alt for deg. Med nesten 50 stier som går ned over 1200 dekar med frodig grønt terreng, er parken designet for alle syklister, uansett erfaringsnivå. Fargekodet avhengig av vanskelighetsgrad, har hver løype en spennende layout der du kan få smake litt av alt. Det er flere måter å nyte utsikten enn bare å sykle gjennom den. For å komme til toppen av bakken tilbyr sykkelparken en vanlig buss som klatrer 300 meter til toppen, og derfra kan den gjennomsnittlige syklisten forvente å få 8-12 turer ut av hele dagen - en tur vel verdt det!

Portes du Soleil, Frankrike/Sveits

portes du soleil

Ønsker du å bli bortskjemt med valgmuligheter? Du har kommet til rett sted. Med 5 enorme og sammenflettede sykkelparker som strekker seg over de største lekeplassene i Frankrike og Sveits, er Portes du Soleil det nærmeste du kommer paradis for ivrige terrengsyklister. Med bare ett heiskort får du tilgang til hvert eneste sykkelspor som tilbys og de 22 heisene som tar deg rett til dem. Enten du er interessert i terrengsykling, enduro eller utforsykling, har de 600 kilometerne med stier alt - gjennom alpine enger, gran skoger og skogstier, vil du bli fortryllet av det den har å tilby. I tillegg, hvis du tar med barna, arrangerer parken også en fullt overvåket barneløype der de små kan prøve terrengsykling under veiledning av høyt kvalifiserte instruktører i det fransk-sveitsiske området. Og hvis de er veldig interessert, kan de også delta i et arrangement for barn for å avslutte turen.


Leogang, Østerrike

austria

Å halde ting enkelt når du bestiller din neste terrengsykkeltur i Europa er enklare enn nokon gong når det kjem til Leogang, som ligg i delstaten Salzburg i Austerrike. Med ein alt-i-ein billett, kan du få tilgang til 90 kilometer med linjer og stiar, samt 9 taubanar over 7 fjell. Det er òg heime til nokre ikoniske stadar som Rider's Playground, eit stort treningsområde, samt ein proff hoppelinje. I 2012 hadde Leogang Bike Park og regionen Saalfelden Leogang æra av å arrangere UCI Mountain Bike & Trials World Championships, noko som gjer det til ein anerkjent stad for sykkelentusiastar. Det er òg ein vanleg stopp for UCI World Cup DH-turen, som trekker store publikum kvart år for å sjå spennande konkurransar. Eit av verdas beste terrengsykkelparkar, sjølv om du ikkje er supertrygg som syklist, er det definitivt verdt å sjekke ut der dei beste utøvarane konkurrerer.

Dolomittane, Italia

dolomites

Har du nokon gong sett føre deg sjølv på ein av dei mest majestetiske stadane i verda, og gjer det du elskar? Å reise til Dolomittane er ein absolutt må-gjere, og Sella Ronda Mountain Biking Tour er verkeleg eineståande. Legg ut på ei reise via dei fire hovud-Dolomittane sykkelvegar - Gardena, Campolongo, Pordoi og Sella. Det beste med det? Du kan gjere alt dette på berre ein dag. Sjølv om det er mange stader å sykle i fjellet her, er det meir ein scenisk rute i motsetning til å ta på seg svært utfordrande terreng. Men samstundes er det ein oppleving ein ikkje bør gå glipp av. Om du ønskjer å ta på deg ein meir tidkrevjande enkeltspor-sykkeloppleving, finn du det på Seceda - erfarne fjellsyklister har nytta seg av denne leikeplassen i årevis. Å kome seg rundt er enklare enn nokon gong takka vere heisane som er tilgjengelege for alpin sykling og som hjelper til med å ta stresset av dei store klatringane ned.

Rhodope-fjella, Bulgaria

bulgaria

Om du ikkje er like trygg som du ønskjer å vere når det kjem til å utforske verda på sykkel på eiga hand, så er Rhodope-fjella heimen til ein fantastisk 6-dagars guidet tur som vil ta deg gjennom alle dei beste stadane pengar kan kjøpe. Turen startar i byen Kardzhali i den austlege delen av regionen, og du vil reise langsOpplev Trans Rhodopi sykkelsti der du får sjansen til å oppleve alle deler av det som gjør Sør-Bulgaria til det fantastiske stedet det er. Gli gjennom landsbyer, fabrikker, gårder og alt imellom, samtidig som du kan nyte synet av naturen via eike skoger, åser og frodige enger. Og vi kan ikke glemme maten på veien - bulgarsk mat er noe å skrive hjem om. Hvis du ønsker å teste formen din, er det også mange løyper å velge mellom for mer erfarne syklister.


Sykkelpark og stisykkelpark i Winterberg, Tyskland

winterberg

Verdsberømt for å vere den største og mest allsidige sykkel- og stibygda i Tyskland, dekkjer BikePark Winterberg alle basane. Med stiar rangerte frå lette til vanskelege og med nokre ganske kreative namn inkludert Forrest Stump, Rocky Waldboa og Shreddy Morphy, vil du få ein smak av alt du forventar og mykje meir du ikkje kunne drøyme om. Plassert i Sauerland, gjer deg klar for å få blodet til å pumpe på ein av dei 16 stiane som er designa for at du skal susa nedover dei og hoppe over nokre av dei kuleste hoppa enno og rundt ei rekkje naturlege hindringar på vegen. Med ein dedikert sykkelskule kan du lære av dei beste i bransjen, enten du berre startar ut eller vil ha ein oppfriskingskurs før du tek fatt på stiane. Har du alle ideane, men manglar utstyret? Ikkje få panikk, du kan leige syklar og alt utstyret du treng for å følgje med rett frå nettstaden.

Madeira, Portugal

portugal

Livet er fullt av opp- og nedturar, men hos Get A Ride Madeira er dei alle heilt og fullstendig spennande på den beste måten mogleg. Etablert av folk som elskar terrengsykling så mykje at dei berre måtte dele det med resten av verda, er denne sykkelparken designa for å vise deg kva Madeira handlar om og bevise kor perfekt ein stad det er for terrengsykkelentusiastar. Frå langdistanseløyper til Enduro World Series-ruter, familiepakketurar, stiopplevingar og private bestillingar, er det verkeleg ingenting du ikkje kan gjere på denne fantastiske staden. Reis rundt på Madeira-øya og nyt den magiske naturen eller utfordre deg sjølv utover dine grenser! Og om du ikkje er sikker på kor du skal starte engang, er det skytteltenester tilgjengelege der guider vil rådgi deg om dei beste rutene og til og med hente deg og levere deg ved starten av dei for å spare på den dyrebare sykkelenergien din.


Reising i Europa er éin ting, men å gjere det på ein terrengsykkel er ein heilt ny oppleving. Berre tenk deg det, det er så mange stader å velje mellom som har fått internasjonal merksemd i årevis takka vere mangfaldet av stiar, uovertruffen natur og kvaliteten på turane og guidane som leier dei. Vi kunne verkeleg halde fram i det uendelege om desse unikt imponerande stadar for terrengsyklistar, men denne topp 10-guiden er definitivt ein flott start. Kvar ser du føre deg å sykle gjennom neste gong? Vil det vere dei bratte, oppoverbakke klatringane i Tirol, Østerrike? Kanskje det er dei lette stiane i Rodopifjella i Bulgaria. Det er rett å seie at det ikkje manglar på filmaktige stader å velje mellom i Europa for terrengsykling. Og kvar enn hjartet ditt fører deg, veit vi at du vil sørge for å nyte det til det fulle.

disclaimer

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.