Skip to content

Cart

Your cart is empty

Ski & Snowboard Goggle Lenses Explained

Ski- Og Snowboardbriller Forklart

Å velge riktige ski- og snowboardbriller kan føles veldig komplisert! Det er derfor vi har laget en artikkel, en guide, ski- og snowboardbriller forklart på den enkleste måten for å sikre at du har de riktige linsene uansett forhold.
Så det er på tide å pakke utstyret og dra til fjells. Du sjekker værmeldingen og ser, den ene dagen er blåfuglhimmel og den neste skyen, deretter snø og lite lys. Frykten setter inn, du vet rett og slett ikke hvilke linser som er best, du vil ha et par vernebriller med de riktige linsene for all slags vær, men hvordan fungerer det hele  
Å velge riktige ski- og snowboardbriller kan føles veldig komplisert! Det er derfor vi har laget en artikkel, en guide, ski- og snowboardbriller forklart på den enkleste måten for å sikre at du har de riktige linsene uansett forhold.
ski goggle lesnes explained

For beste snøbriller på markedet sjekk ut butikken vår. Vi kan selvfølgelig være litt partiske, men du kan velge fra vår skibriller i sølv, magnetiske linsebriller eller grønn linse skibriller, hva enn hjertet ditt begjærer av en snøbrille, vi har det!

Farger på skibriller og snowboardbriller forklart

Goggle Lenses Explained

Når det gjelder snøbriller, tjener forskjellige farger forskjellige formål. I denne delen skal vi utforske de vanligste linsefargene og fordelene deres. Vi dekker:

 • Klare linser: Ideell for kveldskjøring. Her er fokus mer på å beskytte øynene mot snø og vind og mindre å gjøre med lys. Refleksjon om natten er betydelig mindre, så klare linser lar øynene dine gjøre det harde arbeidet. eller klare linser fungerer for ekstremt dårlige lysforhold, øyne i ekstrem tåke og farger, der refleksjon og kontrast er null.
 • Gule og oransje linser: Forbedre kontrast og dybdeoppfatning i flatt lys eller overskyet. Her kan du se større kontrast, ideelt for mogulski der dybdeoppfatning er avgjørende!
 • Rose og rosa linser: Gir god synlighet under forskjellige lysforhold, noe som gjør dem til allsidige alternativer, dette er din perfekte mellomnivå VLT ( synlig lysoverføring - ikke bekymre deg, vi vil forklare dette mer detaljert) alternativ.
 • Rav- og gulllinser: Forbedre synligheten i moderate til sterke lysforhold, og reduserer belastningen på øynene. Flott for dagene hvor det flimrer mellom perfekt blå fugl og noen få skyer.
 • Grå og svarte linser: Egnet for lyse, solfylte dager da de reduserer den generelle lysstyrken og gjenskinn, spesielt bra hvis øynene dine er følsomme også!

Linser med lavt og høyt lys

Goggle Lenses Explained

Snøforholdene kan variere betydelig, fra lyse solfylte dager til overskyet og lite lys. Denne delen fokuserer på linser som er spesielt utviklet for dårlige og høye lysforhold, inkludert:

 • Linser med lite lys: Disse linsene er optimalisert for å forbedre sikten i svake eller flate lysforhold, som tåke eller tungt skydekke.
 • High Light-linser: Designet for å redusere gjenskinn og filtrere ut overdreven lysstyrke på solfylte dager, og gir klart syn og øyekomfort.

VLT forklarte

Visible Light Transmission (VLT) høres komplisert ut, men det er enkelt og det spiller en avgjørende rolle når det kommer til snøbriller og deres ytelse i bakken. VLT refererer til mengden lys som kan passere gjennom linsene til brillene. Det måles i prosenter, med lavere prosenter som indikerer mørkere linser som tillater mindre lystransmisjon, mens høyere prosenter representerer lysere linser som slipper mer lys gjennom.

Forenklet sett bestemmer VLT-prosenten objektivets egnethet for spesifikke vær- og lysforhold. En lavere VLT er ideell for lyse, solfylte dager da den reduserer mengden gjenskinn og intenst lys, forbedrer klarheten og forhindrer tretthet i øynene. På den annen side er en høyere VLT mer egnet for overskyet eller lite lys, og gir bedre synlighet og kontrast. Å forstå VLT-utvalget av snøbriller er avgjørende for å velge de riktige linsene som passer til lysforholdene du vil møte på fjellet, og sikre optimalt syn og ytelse.

Polariserte linser

Goggle Lenses Explained

Polariserte linser gir ekstra fordeler for snøsportentusiaster. Denne delen går nærmere inn på fordelene med polariserte linser, inkludert:

 • Reduksjon av gjenskinn: Polariserte linser minimerer gjenskinn som reflekteres fra snø, is og andre blanke overflater, og forbedrer klarheten og reduserer belastningen på øynene.
 • Forbedret synsskarphet: Ved å redusere gjenskinn kan polariserte linser forbedre den generelle synsstyrken og dybdeoppfatningen i bakkene.
 • Økt kontrast: Disse linsene forbedrer fargeoppfatningen, noe som gjør det lettere å skille terrengegenskaper og endringer i snøforhold.

Hvordan velge riktig farge for snøbrillene dine

Goggle Lenses Explained

Å velge riktig farge for snøbrillene dine avhenger av personlige preferanser og de spesifikke forholdene du vil oppleve på fjellet. Vi vil gi litt veiledning for å velge den beste fargen for brillene dine basert på:

 • Værforhold: Matchende linsefarger til forskjellige værforhold for optimal synlighet og øyekomfort.
 • Terreng og miljø: Faktorer du bør vurdere når du velger linsefarger basert på typen terreng du skal stå på ski eller snowboard på.
 • Personlig preferanse: Viktigheten av personlige preferanser og å prøve ut forskjellige linsefarger for å finne den som fungerer best for du.

Alle peker på dette når du velger de riktige vernebrillene for deg. Uansett hva, vet du at Powster har ryggen din med det perfekte øyeplagget for deg!

Å velge riktig ski- og snowboardbrilleglass kan forbedre fjellopplevelsen din betraktelig. Ved å forstå de forskjellige linsefargene, fordelene deres, VLT-prosentene og faktorer som dårlige og høye lysforhold, kan du ta en informert avgjørelse. Så neste gang du kjører i bakken, vil du være godt utstyrt med kunnskapen til å velge de perfekte linsene for alle vær- og lysforhold.

Goggle Lenses Explained

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.