Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

Ski & Snowboard Goggle Lenses Explained

Ski- Og Snowboardbriller Forklart

Å velge riktige ski- og snowboardbriller kan føles veldig komplisert! Det er derfor vi har laget en artikkel, en guide, ski- og snowboardbriller forklart på den enkleste måten for å sikre at du har de riktige linsene uansett forhold.
Så no er det tid for å pakke utstyret ditt og dra til fjella. Du sjekkar værmeldinga og ser, ein dag er det blå himmel og den neste skyer og snø med dårleg lys. Frykta set inn, du veit rett og slett ikkje kva slags linser som er best, du vil ha eit par goggles med rette linser for kvar type vær, men korleis fungerer det?
Å velje rette ski- og snowboard-goggles kan følast veldig komplisert! Derfor har vi laga ein artikkel, ein guide, ski- og snowboard-goggle-linser forklart på ein enkel måte for å sikre at du har rette linser uansett forhold.
forklarte ski goggles-linser

For dei beste snøgogglesa på marknaden, sjekk ut butikken vår. Vi er kanskje litt partiske, men du kan velje mellom våre sølvlinse-ski-goggles, magnetiske linsegoggles eller til og med grønne linse-ski-goggles, kva enn hjartet ditt måtte ønskje frå ein snøgoggle, vi har det!

Forklaring av fargar på ski- og snowboard-goggle-linser

Goggle-linser forklart

Når det kjem til snøgoggle-linser, har ulike fargar ulike føremål. I denne seksjonen vil vi utforske dei mest vanlege linsefargane og deira fordelar. Vi vil dekke:

  • Klare linser: Ideelle for nattski. Her er fokuset meir på å beskytte auga dine mot snø og vind og mindre med lys. Om natta er refleksjonen betydeleg mindre, så klare linser lar auga dine gjere det harde arbeidet, eller klare linser fungerer for ekstremt dårleg lysforhold, auge i ekstrem tåke og farge, der refleksjon og kontrast er minimal.
  • Gule og oransje linser: Aukar kontrast og djupneperspektiv i flatt lys eller overskya forhold. Her kan du sjå større kontrast, ideelt for mogulskiing der djupneperspektivet er avgjerande!
  • Rosa og lyserosa linser: Gir god synlegheit i ulike lysforhold, og gjer dei til allsidige alternativ, dette er ditt perfekte midtnivå VLT ( synleg lysoverføring - ikkje bekymre deg, vi vil forklare dette meir detaljert)alternativ.
  • Amber og gullfarga linser: Aukar synlegheit i moderate til sterkt lysforhold, reduserer augebelastning. Flott for dagar der det skiftar mellom perfekt blå himmel og nokre skyer.
  • Grå og svarte linser: Passar for lyse, solfylte dagar då dei reduserer total lysstyrke og gjenskinn, spesielt bra om auga dine er sensitive uansett!

Linser for dårleg og godt lys

Goggle-linser forklart

Snøforhold kan variere betydeleg, frå lyse solfylte dagar til overskya og dårlege lysforhold. Denne seksjonen fokuserer på linser spesifikt designa for dårlege og gode lysforhold, inkludert:

  • Linser for dårleg lys: Desse linsene er optimaliserte for å auka synlegheit i svake eller flatt lysforhold, som tåke eller tungt skydekke.
  • Linser for godt lys: Designa for å redusere gjenskinn og filtrere ut overflødig lysstyrke på solfylte dagar, og gir klar sikt og augekomfort.

VLT forklart

Synleg lysoverføring (VLT) høyrest komplisert ut, men det er enkelt og det spelar ei avgjerande rolle når det kjem til snøgoggles og deira ytelse i bakken. VLT viser til mengda lys som kan passere gjennom linsene på gogglesa. Det blir målt i prosent, der lågare prosentar indikerer mørkare linser som slepp mindre lys gjennom, medan høgare prosentar representerer lysare linser som slepp meir lys gjennom.

I forenkla termar bestemmer VLT-prosenten linsens eigna for spesifikke vær- og lysforhold. Ein låg VLT er ideell for lyse, solfylte dagar då det reduserer mengda gjenskinn og intens lys, aukar klarheita og førebyggjer augeutmattelse. På den andre sida er ein høg VLT meir passande for overskya eller dårlege lysforhold, og gir betre synlegheit og kontrast. Å forstå VLT-rekkja til snøgoggles er avgjerande for å velje rette linser som passar til lysforholda du vil møte i fjellet, og sikrar optimal sikt og ytelse.

Polariserte linser

Goggle-linser forklart

Polariserte linser tilbyr ekstra fordeler for snøsportsentusiastar. Denne seksjonen går inn på fordelane med polariserte linser, inkludert:

  • Reduksjon av gjenskinn: Polariserte linser minimerer gjenskinn som blir reflektert av snø, is og andre glinsande overflater, aukar klarheita og reduserer augebelastning.
  • Auka visuell skarphet: Ved å redusere gjenskinn kan polariserte linser forbetre den generelle visuelle skarpheten og djupneperspektivet i bakken.
  • Auka kontrast: Desse linsene aukar fargeoppfatninga, og gjer det enklare å skilje terrengtrekk og endringar i snøforhold.

Korleis velje rett farge for dine snøgoggles

Goggle-linser forklart

Å velje rett farge for dine snøgoggles avheng av personleg preferanse og dei spesifikke forholda du vil oppleve i fjellet. Vi vil gi deg nokre rettleiingar om å velje den beste fargen for gogglesa dine basert på:

  • Værforhold: Matche linsefargar til ulike værforhold for optimal synlegheit og augekomfort.
  • Terreng og miljø: Faktorar å vurdere når du vel linsefargar basert på typen terreng du skal stå på ski eller snowboard på.
  • Personleg preferanse: Viktigheita av personleg preferanse og å prøve ut ulike linsefargar for å finne den som fungerer best for deg.

Alle punkta å tenkje på når du vel rette goggles for deg. Uansett kva, veit du at Powster har ryggen din med det perfekte augewear for deg!

Å velje rette ski- og snowboard-goggle-linser kan betydeleg forbetre opplevinga di i fjellet. Ved å forstå dei ulike linsefargane, deira fordelar, VLT-prosentar og faktorar som dårlege og gode lysforhold, kan du ta ei informert avgjerd. Så neste gong du er på fjellet, vil du være godt utstyrt med kunnskapen til å velje dei perfekte linsene for kva som helst vær- eller lysforhold.

Goggle-linser forklart

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.