Skip to content

Cart

Your cart is empty

The Ultimate Guide to Summer Skiing

Den ultimate guiden til sommerski

Who says skiing is just for winter? Discover the thrill of summer skiing with this ultimate guide complete with destination recommendations, tips and tricks.
De dyreste skistedene på planeten Reading Den ultimate guiden til sommerski 11 minutes Next What to Pack for Summer Skiing

Hvis du anser deg selv for å være litt av en snøkanin, kan konseptet med lavsesongen ha en tendens til å vekke noen ganske alvorlige følelser. Enten du er interessert i å stå på ski eller snowboard, kan det føles som det nærmeste himmelen for ekte veterinærer å tilbringe vintermånedene opp på toppen av et fjell i negative temperaturer, omgitt av pow og makulering som om det ikke er noen morgendag.

The Ultimate Guide to Summer Skiing

Så når været begynner å varmes opp, finner vi ofte at vi teller ned dagene til neste ferske snødeponi når de toppene. På oppsiden er det en hel rekke uvirkelige steder du kan besøke for sommerski, og vi har søkt verden rundt for å komme opp med en liste over de absolutt beste.

Uansett årstid står ski og snowboard alltid på menyen. Ta tak i din snowboardbriller  eller snowboard solbriller og badedrakten din, og la oss dra til fjells!

Alternativer for sommerski i Canada

- mai/juli

Whistler, Britisk Columbia

Whistler

Det er ingen tvil om det, hvis du leter etter det beste stedet for sommerski og snowboard i Canada, er Horstman Glacier på Blackcomb Mountain der det er. Og selv om vi hater å være bærere av dårlige nyheter, ble det nylig annonsert at dette bestemte nettstedet ville være stengt for publikum for 2023-sesongen. Men ikke få panikk! Det betyr ikke at du ikke kan oppleve alt disse bakkene har å tilby. Heldigvis vil Horstman Glacier fortsatt kjøre sitt superpopulære utvalg av Summer Glacier Camps i år, slik at du kan få mest mulig ut av det varmere været når du sykler i noen episke landskap.

Whistler

Momentum Camps

Med over 30 års erfaring med å drive sommerleir på Horstmanbreen, kan vi ikke anbefale Momentum Camps nok. Fra Slopestyle, til Moguls, Big Mountain og Girl's Week-programmer, er det litt av noe for enhver smak. Med leirer som varierer i varighet fra noen få økter til en periode på uker, har du friheten til å velge et program som passer best for dine ski- eller snowboardevner og utfordrer deg akkurat passe mye. I tillegg er det mange alternativer å velge mellom når det kommer til hva du vil inkludere i leirpakken. Luksus innkvartering, måltider og overlegen coaching er en del av det. Ønsker å få mer ut av fjellopplevelsen. De har også en rekke adrenalin-junky ettermiddagsaktiviteter å sette seg fast i i nedetiden..

Planet Ski internasjonale leirer

Nok et verdenskjent selskap, Planet Ski International er vertskap for en av de kuleste sommerskileirene man kan kjøpe for penger på Blackcomb Mountain. Med programmer som drives av noen av de beste idrettsutøverne i bransjen, er det en enkel sak hvis du er en erfaren ski- eller snowboardkjører som ønsker å teste ferdighetene dine på et episk sted, eller lære noe nytt fra noen seriøst dyktige trenere. Leiren går over 13 dager med totalt 9 dager trening og er stadig etterspurt. Åpent for alle aldre og opplevelser deler mannskapet opp treningslagene i grupper basert på evner, og snøen har dumpet hele vinteren som forberedelse til ivrige søkere til sommersesongen. Velg mellom moguler, ungdom eller voksenøkter avhengig av hvilket nivå du er på.

Whistler Mountain Ski Club Camps

Det er her mestere blir født, de sa det selv og vi kunne ikke vært mer enige. Med over fem tiår med arbeid med skiløpere og snowboardere over hele verden, er det bare fornuftig å velge Whistler Mountain Ski Club å være vertskap for sommerleiren din denne sesongen. Velg mellom to leire som starter med flere datoer i mai, hvor kjørefelt er tilgjengelig på Ross' Gold og Lower Cruiser, samt slalåm og GS avhengig av kjørefelt. Andre dager enn det de har tilgjengelig kan arrangeres, men det er viktig å merke seg at det vil være en ekstra kostnad. Hvis du planlegger å delta i Whistler T-bars junileiren, har datoene til og med blitt skjøvet tilbake for å få plass til barn som ønsker å gå på ski etter skoleferien.

Pratte internasjonale sommerleir

 Sist, men absolutt ikke minst, har vi Pratte internasjonale sommerleir – og la oss bare si at det er en for bøkene. Med noen av de beste treningsprogrammene som er tilgjengelige, varierer leirene fra 6-18 dager for olympiere, idrettsutøvere og alt i mellom. Overnatting er all-inclusive og ligger i pittoreske Aspens på Blackcomb, så du vil være midt i handlingen under hele oppholdet. Trenere vil presse deg til dine grenser (så langt du er villig til å gå) og gi et positivt miljø for mennesker fra alle samfunnslag, uansett alder eller erfaringsnivå. Med flere leire som kjører i hele juni og inn i begynnelsen av juli, er det ingen mangel på valg.

Sommerski i Sveits

- September oktober

Mittelallalin, Saas-Fee

Mittelallalin, Saas-Fee

Tenk deg å ta en underjordisk taubane rundt en av verdens mest populære sommerskidestinasjoner uvurderlig. Heldigvis trenger du ikke forestille deg det, for det er akkurat det du får når du reiser til Mittelallalin i Saas-Fee. En landsby som består av 4 luksuriøse skisteder, det er uendelig mye å se og oppleve på et sted som er så mangfoldig som dette. På 3500 meter over havet er Mittelallalin mildt sagt et skue. Og hvis du er en ivrig skiløper, snowboarder eller friluftsmann, er listen over ting å gjøre uendelig.  

 

Mittelallalin, Saas-Fee

Ikke den største fan av kulde, men elsker å rive den opp på fjellet. Sommerski i Saas-Fee er uten sidestykke. Ta deg rundt i det ruvende landskapet med taubane og besøk verdens høyest roterende restaurant hvor du kan se utsikten over Alpene som absolutt vil slå deg til ro. Enten du lærer raskt eller er en erfaren snøidrettsutøver, er det bakker som passer alle ryttere fra soloppgang til middag før snøen begynner å bli litt for slaps av de varmere temperaturene. På og utenfor bakkene er det så mange måter å bli aktiv og engasjert på. Ikke glem å sjekke ut den utrolige isgrotten ved inngangen!e!

Matterhorn Glacier Paradise, Zermatt

Zermatt

Lyst på en tur til et av de høyeste fjellene i Europa Selv om det kan høres ut som noe mindre enn umulig, er det alt annet enn. Hvis du skal til Sveits for å treffe bakkene, kan du ikke se lenger enn til Matterhorn Glacier Paradise i Zermatt. Med en taubane som tar deg til bakkene, får du nyte 360-graders utsikt over en av de vakreste scenene du kan tenke deg på 3883 meter høye de sveitsiske alpene. Å reise opp på fjellet via taubane er definitivt noe du vil krysse av på bøttelisten.t. 

Zermatt

Ikke bare er det et av de høyeste sommerskistedene på kontinentet, men det er også et av de største. Med vinterlige forhold året rundt, vil du ha alle muligheter til å utforske over 20 bakker for både skiløpere, freestylere og snowboardere. Med slopestyle, en mini shred og en jernbanehage, er det plass for folk i alle aldre og evner å komme seg imellom, du må bare få mest mulig ut av morgenen når snøen er på sitt beste!

Norge for sommerski

- Slutten av mai/begynnelsen av august

Stryn Sommerski

Stryn

Hvis du noen gang har lurt på hvordan det kan være å vise frem dine mest imponerende ski- eller snowboardferdigheter i shorts og t-skjorte, har vi den ideelle sommerskiferien å kaste deg ut i. Stryn Sommerski er omgitt av en god del hype og med god grunn. Ikke bare får du den unike opplevelsen av å sykle når solen skinner ned på deg, men bakkene er generelt åpne fra kl. 10-16, mye senere enn de fleste sommerskisteder. Tenk drømmende isbreer, dype daler, fjorder og en hel rekke andre aktiviteter på og utenfor fjellet. Hundrevis av turister tar turen til stedet, som er en del av den enorme isbreen Jostedalsbreen og kan skilte med turstier som selv de mest bereiste friluftsentusiastene vil ha vanskelig for å sammenligne med..

Sommerskidestinasjoner i Frankrike

- juni/august

Les Deux Alpes 

Les Deux Alpes

Enten du er vant til å lande den typen hopp du ser ved vinter-OL eller ønsker å lære av noen av sportens mest avanserte instruktører, hvis du er ute etter sommerski i Frankrike, er Les Deux Alpes et must-besøk . En av de største isbreene å makulere på, ligger i en høyde av 3600 meter og ligger på en 120 hektar stor isbre med røde, blå og grønne løyper, samt stolheiser, slepeheiser, gondoler, taubane, drag. heiser, og til og med en taubane og heis bare for å nevne noen få fasiliteter! For ikke å nevne, denne ledende sommerparken har også en kollisjonspute for å mestre triksene dine, en superpipe, samt en rekke rails, bord og freestyle-moduler som du kan teste ut.  

 

Les Deux Alpes

Med garantert snø i de varmere månedene, er det et flott sted for skiløpere og snowboardere på alle nivåer, fra profesjonelle idrettsutøvere til familier og nybegynnere. Vurder et Glacier Experience Pass, som gir deg tilgang til Jandri-heisene, taubanen og alle skiheisene på toppen av isbreen. Pass er tilgjengelig for halvdager opptil 15-dagers alternativer og inkluderer også tilgang til sykkelparken.

Hvis du velger et pass på 2-5 dager, får du også tilgang til svømmebassenget (en gang per dag), 3 turer på akebakken og 1 time tennis for 2 personer (hver person må ha pass) . For de som ønsker å bli lenger, inkluderer pass på 6 dager eller mer tilgang til svømmebassenget (en gang per dag), 6 turer på akebakken, 1 time tennis for 2 personer, 1 golfputtingøkt, 1 bueskytingsøkt, 1 dag med terrengsykling i et av de 4 Galaxie-områdene (Alpe d'Huez, Serre Chevalier, Montgenèvre & Puy St Vincent), og rabatt på eventyrparken i Venosc. Gjør deg klar for en sommer full av moro og eventyr!

Tignes 

Tignes

Med 20 km løyper å gå på ski på en isbre som har bakker i ca. 3400 meters høyde, kan du virkelig ikke gå galt når du velger Tignes for din drømmeferie på fransk sommerski. Et annet flott sted å få en fyldigere dag med aktiviteter, den første heisen opp Grande Motte-breen er rundt 07.00 og den siste klokken 13.00, men med en siste nedstigning rundt 16.30 slik at du kan prøve ut litt av hvert . Fra å ta på deg snøparken solo til å få en leksjon fra en instruktør i verdensklasse og avslutte med et appetittvekkende måltid på den panoramiske fjellrestauranten, velg ditt valg!

Selv om det er god tid til å komme deg gjennom oppgavelisten, er det verdt å få mest mulig ut av snøen om morgenen. Tidlig stige vil være rett inn i det. Det tar bare 7 minutter å reise med Perce Neige-taubanen fra feriestedet til foten av bakkene. Derfra er det omtrent 12 skiheiser for å komme deg dit du skal. Med en spesielt kort sesong fra slutten av juni til begynnelsen av august, er det best å komme raskt inn. Stol på oss, du vil ikke gå glipp av noe! 

Selv om vi nesten kunne fortsette i evigheter om alle hot spots for å få mest mulig ut av sommerskikjøringen, inkluderer listen vi har lagt ut virkelig noen av de beste av de beste. Enten du er en erfaren profesjonell eller bare har begynt med ski og snowboard, er det virkelig noe spesielt å tilbringe sommeren i bakken på noen av de vakreste stedene i verden. Spesielt hvis du ikke er en stor fan av sanden! Velg favorittstedet ditt å stikke innom ovenfra, eller gjør det til en rundtur og test dem alle sammen. Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, gjør makuleringen verdt det.

Del denne artikkelen med ridevennene dine, og for alt annet, følg oss videre Instagram, Tiktok eller meld deg på vårt nyhetsbrev for mer!

disclaimer 

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.