Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

What Colour Goggles Are Best for Snowboarding?

Kva farge på briller er best for snøbrettkøyring?

Lær deg korleis du vel dei beste fargane på snowboardbriller for å auka synlegheita, auke kontrasten og verne auga dine på skibakken denne sesongen.

2023 Beste snøbrettsbriller for menn Lesing Kva farge på briller er best for snøbrettkøyring? 7 minutt Neste Beste briller for menn

For mange er snowboard og ski ikkje berre noko ein prøver ein gong og så gir opp. Det er ein livsstil – og når du lever og pustar for sporten, må du vere utstyrt med det beste utstyret på marknaden slik at du kan gå inn med sjølvtillit og køyre dei bakkane med letthet. Det er ikkje berre ein måte å markere seg på ved å ha snømote som skil seg ut frå resten, men viktigast av alt er det å velje rett snowboardklede og tilbehør for å forbetre prestasjonen din og vere verkeleg flink i det du gjer. Med så mykje å velje mellom, får vi ofte spørsmålet, "Kva farge på briller er best for snowboard?" Vel, heldigvis for deg, er vi her for å fortelle deg alt du treng å vite for å ta den rette avgjerda neste gong du skal kjøpe eit par.

Med mange farga linser, som våre Twilight Extra Wide Field Best Ski Goggles, vil du bli bortskjemt med valg. Linsene bruker Powster's SPXTRA™ teknologi med ZEISS-samarbeid som forsterkar fargekontrasten og gir betre fargedefinisjon.

Kva betyr VLT for briller

Forkorting for Visible Light Transmission, VLT representerer mengda lys som går gjennom brillene dine og treffer auga dine. Målet med polariserte linser er å begrense mengda VLT for å beskytte auga dine, forbetre synet ditt og kontrollere typar lys du blir utsett for, som Pulsar Bonus Lens Green Lens Ski Goggles Zeiss SPXTRA™ Lens. Når du kjøper snowboardbriller, er det viktig å sjå etter VLT-karakteren til produktet for å avgjere om det vil vere rett match for aktiviteten du held på med, og typen forhold du vil vere i. Kort sagt, jo høgare VLT-prosent, jo meir lys vil sleppe gjennom linsene og inn i auga dine.

Ein annan måte å vurdere kor sterkt ein linse er, er ved å følgje kategorisystemet. Dette systemet er beskrive ved å bruke enten ein vurdering av Cat 4 - Cat 0, der "Cat" står for kategoriar, eller S4 - S0, der 'S' står for ordet snø. Dette systemet fungerer på motsett måte av VLT-karaktersystemet – jo høgare talet, jo mindre lys vil kome inn i auga dine. Så seier til dømes at du er på jakt etter eit par briller med ein høg kategorivurdering som ein S4 eller Cat 4 linse, vil dei vere i det lågaste VLT-området på 25% eller mindre.

Forskjellige typer forhold

Ein generell regel, sjølv om dette kan endre seg basert på modell og merke, er at om du skal stå på ski eller snowboard i veldig lyse, solrike forhold oftare enn ikkje, vil du ønske å sjå på eit par briller med ein VLT-karakter på 25% eller mindre. I delvis skyet, delvis solrike forhold, er ein VLT-karakter på 25%-50% mest passande, og i overskya, skyete og dårlege lysforhold bør du sikte mot 50% eller høgare. Om du er i tvil, tilbyr dei fleste merker guider om kva farge på brilleglass som vil fungere best for typen aktivitet og klima du skal inn i.

Sjølv om det alltid vil vere litt av ein gjettespel når det kjem til vêret, vil polariserte briller, uansett farge, definitivt vere meir nyttige i fjellforhold enn om du skulle bruke klare linser.

Brilleglassfargar

No når vi veit korleis farga briller fungerer og kva du bør sjå etter når du kjøper eit par, la oss snakke om dei ulike fargane på brilleglassa du kan velje mellom og kva rolle dei spelar. I hovudsak har kvar farge eit anna formål når det kjem til å kontrollere mengda lys, samt korleis det når auga dine. Det er viktig å merke seg at dei alle vil vere til hjelp for å gjere det enklare å sjå klart når du køyrer – nokre fungerer berre betre for visse forhold enn andre. På den positive sida, kjem mange av våre polariserte briller her hos Powster med utskiftbare linser, som Asteroid Bonus Zeiss Lens Snowboarding Goggles.

Grå og røykfarga linser

Ein flott mellomting både mote- og funksjonsmessig, grå og røykfarga linser hjelper til med å gi ekte fargeoppfatning ved å redusere lysstyrken frå sola og alt den reflekterer. Ideell for lyse og duse dagar, er dei eit flott val for alle generelle utandørsaktivitetar, som våre Pulsar Leon Vockensperger Special Editions Bonus Zeiss Lens Silver Lens Ski Goggles.

Brun og ravfarga linser

Den største fordelen med brune og ravfarga linser er at dei forsterkar kontrasten og djupneperspektivet for å få alt til å sjå litt lysare ut og mykje skarpare. På grunn av dette er dei ideelle for sportar som ski, sykling og fotturar.

Gule og oransje linser

Mykje som brune og ravfarga linser, jobbar gule og oransje linser med å forbetre kontrasten og djupneperspektivet, men spesifikt i dårlege lysforhold som skyete eller tåkete vêr. Ein utsiktforsterkar, dei er flotte for aktivitetar som ski og terrengsykling.

Rosa og lyserosa linser

Dei er ikkje berre ein av dei penare alternativa når det kjem til farga linser, men rosa og lyserosa farga linser er faktisk super effektive til å redusere blå lysstraumar og auke kontrasten i dårlege lysforhold, samt forbetre djupneperspektivet. Prøv dei på fjellet og sjå sjølv!

Eingongslinse mot utskiftbar linse

Når det kjem til å samanlikne fordeler og ulemper med ein eingongslinse i motsetning til ein utskiftbar linse, kjem mykje av det ned til personleg preferanse. Med eit par eingongslinsebriller er fordelen at du ikkje treng å bekymre deg for å bære rundt på ekstra vekt, men det betyr også at om du er tilbøyeleg til å miste ting, har du deg sjølv dekt. Nokre snowboardarar og skiarar foretrekkjer å berre bruke ein linse for alle typer vêrforhold, medan andre verkeleg er avhengige av å kunne bytte dei ut avhengig av dei ulike typane lys dei blir utsett for.

Om du er på jakt etter fridomen til å bytte mellom fleire linsealternativ, sel mange merker briller som gir deg den moglegheita. Hos Powster har vi nokre flotte brilleprodukt som kjem med ulike mengder utskiftbare linser slik at du kan bytte mellom dei slik du føler er best. Om du er på jakt etter eit par som kjem med to utskiftbare linser, anbefaler vi Supernova Balanced™ Toric Lens Best Ski Goggles, som kjem med ein linse for skyete dagar og ein for solrikt vêr. Ein annan flott alternativ er Zenith Bonus Lens Best Ski Goggles Case Zeiss SPXTRA™ Pro 3L Lens, som kjem med ein ekstra linse for dei same forholda, samt ein ekstra kasse. Med eit Magneto Magnetic Lens Change System har det aldri vore enklare eller tryggare å veksle mellom dei to linsene.

Så der har du det, alt du treng å vite om kva farge på briller som er best for snowboard basert på deira VLT-karakter og forholda du planlegg å køyre i – samt deira individuelle eigenskapar som deira evne til å redusere blå lysstraumar. Sjølv om du kan bli distrahert av dei typane fargar du er mest tiltrukke av, er det avgjerande å ta alle desse faktorane i betraktning når du kjøper ditt neste par snowboardbriller. Samstundes veit vi at generelt sett har kvar farga linsealternativ makta til å kontrollere mengda lys du ser, så det er nesten alltid betre å ha eit par enn å ikkje ha noko i det heile teke.

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.