Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

Sunglasses for Biking

Solbriller for sykling

Når du syklar, er det viktig å beskytte augene dine mot sol, vind og rusk. Finn ut kva eigenskapar du bør sjå etter i solbriller som er designa for sykling.

Vi har sagt det før, og vi vil si det igjen, hvis du er en friluftsperson som liker å nyte alt årstidene har å by på, bør en av dine høyeste prioriteringer uten tvil være å beskytte øynene dine. Hva er den beste måten å gjøre det på, spør du kanskje? Det er ingen vei utenom, solbriller for sykling er løsningen for allsidig beskyttelse, uansett hvilket klima eller terreng du tar fatt på. Og hvis du er en virkelig ivrig syklist, vil du vite alt om viktigheten av å ha optimalt syn når du sykler, noe som er akkurat det en skikkelig par sykkelbriller kan tilby deg. Det er så mye av naturen å se, så hvorfor nøye deg med noe mindre enn det beste?

I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle fordelene med solbriller for sykling, slik at du kan få mest mulig ut av din valgte sport. I tillegg har Powster mange sportsbriller å velge mellom, som vår Powster Tidal Best Sport Sunglasses som leveres med to av våre avanserte teknologilinser SPXTRA™ ZEISS.

Fordeler med Sykkelbriller

Enten du er en ivrig terrengsyklist som liker å ta på seg utfordrende stier med tykk busk og steinete overflater, eller om du er mer en landeveissyklist, er bunnen at, hvis du er utendørs, trenger øynene dine beskyttelse. Som erfarne idrettsutøvere selv, vet vi hvor vanskelig det kan være å få en klar synslinje når du sykler i intens vær eller gjennom uforutsigbare landskap. Det er akkurat derfor vi er så sterke talsmenn for et godt par sykkelbriller. La oss snakke om alle fordelene med sykkelbriller.

Beskyttelse mot Skadelige Stråler

Solen kan være ganske bedragende til tider. Noen dager skinner den ned på deg når du sykler på en blå himmel dag, og andre ganger kan den snike seg gjennom skyene. Selv når du tror solen kanskje ikke påvirker øynene dine fordi det er for overskyet til å se, kan den fortsatt gjøre alvorlig skade hvis du ikke har riktig beskyttelse. Sykkelbriller som våre Equinox Sunglasses er den beste måten å skjerme øynene dine mot skadelige UVA- og UVB-stråler, slik at du kan sykle så lenge du vil og hvor du vil utendørs.

Reduserer Blendende Lys

Det spiller ingen rolle om du går 10 km i timen eller 100, hvis du ikke kan se foran deg fordi lyset er for blendende, kan du være i trøbbel. Ikke bare kan blendende lys fra solen begrense deg fra å se hindringer foran deg i naturen, men det kan være utrolig farlig når du sykler på åpen vei. Sykkelbriller med linser, som våre Nebula Sunglasses, er spesielt designet for å redusere mengden lys som når øynene dine og omdirigere det slik at du kan se klart når du sykler - uansett hvilket miljø du er i.

Forbedrer Synet

I tillegg til å redusere blending, kan sykkelbriller med riktig fargetone, som avhenger av været og typen lys du er eksponert for, bidra til å øke dybdeoppfattelsen din og fremheve alle de ujevnhetene og hindringene du må navigere når du tar på deg mer utfordrende terreng. Ta for eksempel våre Mithril Sunglasses i gull. Det er en hel rekke forskjellige linsfarger som alle har sine spesifikke formål, men vi kommer tilbake til det snart.

Beskytter mot Vind og Smuss

Avtengig av hvor tøff du er, kan det hende det ikke betyr noe for deg hvor vilt og vått været kan bli når du sykler. Faktisk foretrekker noen syklister å sykle i kaldere og mer temperamentsfulle forhold for virkelig å teste evnene sine. Mens vi definitivt oppfordrer til å presse deg selv til nye grenser, må du også være oppmerksom på å beskytte øynene dine i slike værforhold der smuss kan komme i kontakt med øynene dine og forårsake reell skade. Alt som trengs er litt bark eller en stein for ikke bare å sette deg ut av kurs, men potensielt etterlate deg med uopprettelige øyeskader. Alle våre sykkelbriller her hos Powster jobber for å forhindre at dette skjer, inkludert våre Meridian Sunglasses.

Hva er de Forskjellige Typene Lys?

Til forskjell fra populær tro, er lys ikke en entydig term - det er mer en paraplyterm. Det er en hel rekke forskjellige typer lys som vi samhandler med daglig, enten det er lyset som kommer fra dataskjermene våre eller lyset vi blir eksponert for når vi ligger på en strand på en paradisaktig tropisk øy. La oss utforske de forskjellige typene lys og hvordan de kan påvirke synet ditt, spesielt når du sykler.

UV-Lys (inkludert UVA, UVB og UVC)

UV-lys består av ultrafiolett stråling som sendes ut av solen. Det er klassifisert i tre typer: UVA, UVB og UVC. Langvarig eksponering for UV-stråling kan føre til ulike øyelidelser, inkludert grå stær, makuladegenerasjon og fotokeratitt (solbrenthet i øyet). Sykkelbriller med UV-beskyttelse, spesielt linser som blokkerer 100% av UVA- og UVB-stråler, fungerer som en barriere som skjermer øynene dine mot skadelig UV-stråling og reduserer risikoen for UV-relaterte øyeskader.

Blått Lys

Blått lys er et høyenergi, kortbølget lys som sendes ut av elektroniske enheter, LED-lys og solen. Overeksponering for blått lys, spesielt fra digitale skjermer, kan føre til øyeutmattelse, digital øyefatigue og potensielle langsiktige risikoer for øyehelsen. Sykkelbriller med linser som filtrerer blått lys, kan bidra til å blokkere eller minimere mengden blått lys som kommer inn i øynene, redusere øyeutmattelse og beskytte mot potensielle langsiktige effekter.

Infrarøde Stråler

Infrarøde stråler er en form for elektromagnetisk stråling som vi oppfatter som varme. Selv om usynlig for det menneskelige øyet, kan langvarig eksponering for intense infrarøde stråler, som de som sendes ut av solen, forårsake ubehag og potensiell skade på øynene, noe som kan føre til tilstander som tørrhet og irritasjon. Sykkelbriller med infrarød blokkeringsegenskaper bidrar til å redusere mengden infrarød stråling som når øynene, forbedrer generell komfort og beskytter mot potensielle øyeproblemer forårsaket av overdreven varmeeksponering.

Synlig Lys

Synlig lys refererer til den delen av det elektromagnetiske spekteret som er synlig for det menneskelige øyet. Mens det ikke er skadelig i seg selv, kan overdreven eksponering for sterkt synlig lys, spesielt i utendørsaktiviteter, forårsake ubehag, blending og øyeutmattelse. Sykkelbriller med passende fargetoner hjelper til med å redusere intensiteten av synlig lys, forbedrer visuell komfort og forebygger øyeutmattelse.

Forklaring av Sykkelbriller Linsetyper

Hvis du er en tilhenger av sporten eller har møtt noen syklister i livet ditt, har du kanskje lagt merke til at de ofte er kledd i all den flotte utstyret når de sykler. Tro det eller ei, det er ikke bare en moteriktig uttalelse, de fargerike solbrillinsene har faktisk en veldig viktig hensikt. Hver fargetone fungerer med lys på en annen måte for å forbedre synet og beskytte øynene dine - her er hva hver enkelt er for.

Gradient/Graderte Linser

Det ultimate alt-sjande auge, gradient- eller graderte linser fungerer mykje som namnet antyder. Den gradvise fargen tilbyr solbeskyttelse i den øvre halvdelen av linsa og klarare syn nedanfor, noko som gjer dei meir enn eigna for køyring eller utandørsaktivitetar.

Spegellinser

Spegellinser kan vere eit nytt konsept for mange, men fordelane er vel verd å høyre om. Dei tilbyr ikkje berre ein stilig estetikk, men spegellinser reduserer også gjenskinn og legg til nokre ekstra lag med beskyttelse når du er ute i naturen.

Utbyttbare linser

Tenk deg å kunne bytte mellom linsetypar! Ganske kult, ikkje sant? Solbriller med utbyttbare linser gjer det mogleg å tilpasse seg ulike lysforhold uansett kva sports- eller utandørsaktivitet du er involvert i. Berre bytt linser raskt og enkelt!

Polariserte linser

Du har sikkert høyrt om polariserte linser - dei er ein av dei vanlegaste når det kjem til solbrillehandel. Men når det gjeld sportsbriller, er dei som er polariserte særleg effektive fordi dei hjelper til med å redusere gjenskinn, forbetre klarleik og auka synlegheita i høgt gjenskinnsmiljø som vatn eller snø.


Enten du er ny innan sykling eller berre treng ein liten påminning om viktigheten av å ha rett utstyr for å halde deg trygg og prestere på ditt beste, har vi dekt alt du treng å vite om solbriller for sykling og kvifor det er verdt å investere i eit godt par. Frå å beskytte auga dine mot skadelege UV-strålar til å skjerme dei frå vind og rusk, forbetre synet ditt og auka djupneperspektivet, er det så mange grunnar til å skaffe deg eit godt par til neste sykkeltur. Om du framleis er i tvil, prøv dei - vi garanterer at du aldri vil sjå tilbake.

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.