Hopp til innhald

Handlevogn

Handlekurven din er tom

What Ski Goggles Are Best for Overcast Conditions?

Kva skibriller er best for overskya forhold?

Oppdag dei beste skibrillene for overskya forhold og forbetra skieopplevinga di. Finn det perfekte paret for dine behov og budsjett her.
Solbriller for sykling Lesing Kva skibriller er best for overskya forhold? 8 minutt Neste 2023 Beste snøbrettsbriller for menn

Uansett kor hardt du trenar for skisesongen, kor mykje erfaring du har eller kor fryktlaus du er, når du står på ski eller snowboard i overskya forhold, spelar det ingen rolle om du er den beste av dei beste når det kjem til denne eventyrporten – å sjå i skyete, dårleg lys er alltid ein utfordring. Men akkurat som alle adrenalinsøkjarar, likar vi å finne måtar rundt det umogleg, og å skape ski- og snowboardutstyr som utfordrar grenser er berre ein del av kven vi er. Vi har løysinga for å takle dårleg lysvêr, ein som liknar veldig på imponerande gogglarlinseteknologi. Og i denne artikkelen er vi her for å fortelje deg alt om kvaskibrillerer best for overskyet forhold.

Vi vil også presentere deg for nokre av dei mest populære skibrillene våre for overskya forhold her hos Powster, somAsteroid Bonus Zeiss Lens Snøbrettkikkert, som kjem med to kantlause SPXTRA™-linser i samarbeid med ZEISS og to goggle-etuier, enkelt utskiftbare via eit magnetisk hurtigskiftsystem som leverer topp ytelse under alle fjellforhold.

Kva er flatlys skikøyring?

Om du har stått på ski eller snowboard før, har du nok opplevd den skarpe følelsen av lyset som reflekterer frå fersk kvit snø og treffer augene dine som ingenting anna. Vi må innrømme, det er ikkje behageleg. Du kan ikkje sjå kvar du går, du finn deg sjølv i å knipe augene saman for å prøve å sjå kva som ligg framfor deg, og det kan vere utruleg forvirrande, for å seie det mildt. Om du er ny i sporten, vil det garantert vere endå meir overraskande. Men den gode nyheita er at det ikkje betyr at du må gå glipp av ein heil dag eller 10 med å køyre ned nokre av dei beste fjella i verda.


Det er ingenting nytt at flatt lys kan være ein skikkeleg utfordring å navigere i dersom du ikkje er utstyrt med rett utstyr for å handtere det. Og når vi snakkar om flatt lys, snakkar vi om dei dagane når veret er veldig overskyet, grått, skya og generelt litt kjedeleg. Men medan desse dagane kanskje ikkje er dei beste om du planlegg å slappe av på ein strand på Bahamas, er dei faktisk ganske ideelle når det kjem til ski- og snowboardvêrforhold. Det er skjønnheita med sporten, du kan nyte bakkane nesten uansett kva slags vær det er.


Alt du treng å gjere er å ha rett utstyr, og når det kjem til flatt lys, er skibriller med rett farga linser ein livreddar. Som vårePulsar Bonus Linse Grøn Linse Skibriller Zeiss SPXTRA™ LinseMed eit sølvlinse for blåfugldagar, men også med ein ekstra utskiftbar linse som har fargar som rosa, gul, lilla og grønn - perfekt for dårleg lysforhold.

Flate lys Variabelt lysgjennomgang (VLT) Briller

No skal vi bli litt tekniske, men ikkje slutt å lesa, vi skal gjere det så enkelt som mogleg å forstå! Når du skal kjøpe briller for overskya forhold, vil du truleg støyte på eit vurderingssystem kalla VLT, ein forkorting for Visible Light Transmission. Dette systemet representerer mengda lys som går gjennom brillene dine og treffer auga dine. Målet med flat lys eller låg lys linser er å kontrollere mengda VLT du blir utsett for for å beskytte auga dine og forbetre synet ditt, somSkumring Ekstra Brei Felt Beste Skibrilleri fargen gull.


Vi anbefaler sterkt å sjå etter VLT-vurderinga av skibriller for å avgjere om dei er eigna for aktiviteten du skal gjere, og typen forhold du vil vere i. Kort sagt, jo høgare VLT-prosent, jo meir lys vil sleppast gjennom linsene og inn i auga dine. Dette betyr at du bør velje ein VLT-vurdering som er høgare for skyete dagar slik at du kan sjå betre.


Ein annan måte å vurdere kor sterk ei linse er, er ved å følgje kategorisystemet. Dette systemet er beskrive ved å bruke enten ein vurdering frå Cat 4 - Cat 0, der "Cat" står for kategoriar, eller S4 - S0, der 'S' står for ordet snø. Dette systemet fungerer på ein motsett måte enn VLT-vurderingssystemet - jo lågare talet, jo meir lys vil kome inn i auga dine. Så om du til dømes er på jakt etter eit par goggles for dårleg lysforhold, bør du gå for ein Cat-vurdering rundt Cat 0-Cat 2 eller S0-S1 for å sikre at du får nok lysinnfall for å sjå klart.

Beste snøbrillelinsefargar for dårleg lysforhold

Uansett om du har sett det på TV, sett det med eigne auge eller fått noko av det sjølv, har du utan tvil sett typen utstyr som følgjer med skikøyring og snøbrettkøyring. Eitt av dei mest iøynefallande elementa er skibrillene, og ikkje berre fordi dei er store og dristige, men fordi dei kjem i eit utval av ulike linsfargar.


Mens det kan virke som om dette berre er ein motestatement, er det faktisk ein vitskap bak dei ulike typane av goggle-linsefargar - og mykje av det har å gjere med klimaet du køyrer i. Det finst eit heilt spekter av fargar å velje mellom, men la oss fokusere på fargane som er spesielt designa for dei meir overskya dagane.

Grøne linser

Eitt av dei meir allsidige linsene, grøne linser er faktisk flotte både for dårleg lysforhold og dei dagane når sola er litt meir intens og du treng mindre lys inn i brillene dine. Flott om du ikkje vil bytte mellom linser heile tida, grøntinte skibriller, som våreSupernova Balanced™ Toric Linse Beste Skibrillerer ein trygg val.

Rosa og rosa linser

Ikke berre er dei ein av dei meir estetisk tiltalande alternativa når det kjem til farga linser, men rosen- og rosa farga linser er faktisk svært effektive når det kjem til å redusere blått lys og auke kontrasten i dårleg lys, i tillegg til å betre djupneperspektivet. Prøv vårePulsar Leon Vockensperger Spesialutgåver Bonus Zeiss Linse Sølv Linse Skibrilleri rosa for denne effekten.

Amber linsar

Den største fordelen med ravfarga linser er at dei aukar kontrasten og djupneperspektivet for å få alt til å virke litt lysare og mykje skarpare. På grunn av dette er dei ideelle for idrettar som ski og snowboard, samt sykling og fjellturar.


Gule og gullfarga linser

På same måte som ravfarga linser, fungerer gule og gullfarga linser for å betre kontrast og djupneperspektiv, men spesielt i dårleg lysforhold som skyet eller tåkete vær. Som ein utsiktsklarar, er dei ideelle om du ikkje forventar å oppleve ein heilt klar himmel.


Eitt enkelt objektiv kontra utskiftbart objektiv

Eitt ting vi aldri verkeleg kan førebere oss på under ein skitur eller snowboardtur er korleis veret kjem til å bli. Sjølv om vi stadig sjekkar vermeldinga for oppdateringar, kan ting endre seg drastisk på berre nokre minutt, så det kan bli vanskeleg å førebu seg på kva slags klima ein kan vente seg når ein er på veg ut for ein dag på fjellet. Difor er det nettopp derfor, for mange, det er så kjekt å kunne skifte mellom goggle-linsar. Mange merke, som oss her hos Powster, har spesifikt designa nokre av dei beste utskiftbare goggle-linsane for ski og snowboard, slik at du kan vere førebudd på alt. Ta vårZenith Bonus Linse Beste Ski Goggles Etui Zeiss SPXTRA™ Pro 3L Linsefor eksempel – du vil vere betre førebudd enn nokon gong med to linsalternativ å velje mellom.


Når det kjem til å samanlikne fordeler og ulemper med eit enkeltobjektiv kontra eit utskiftbart objektiv, kjem mykje av det ned til personleg preferanse. Med eit par enkeltobjektivbriller er fordelen at du ikkje treng å bry deg om å bera rundt på ekstra vekt, men det betyr også at om du er tilbøyeleg til å miste ting, er du dekka.


Om det regnar, haglar eller skin, har Powster deg dekt for alle typar skibriller, spesielt når det kjem til kva skibriller som er best for overskya forhold. No som du har forstått konseptet med flatt lys, mest kjent som overskya og skydekte forhold, korleis det påverkar skikøyringa di, og kva typar skibriller som er mest eigna for dei meir triste dagane, er du rusta med alt du treng å vite for å ta eit bevisst val når du kjøper ditt neste par skibriller for ski eller snowboard.


Hugs i betraktning ein produkts VLT-vurdering, prioriter grøne, rav, rosa og gule farga linser for dei grå dagane, og mest av alt – nyt kvar einaste minutt av skikøyringa vel vitande om at du har det beste skiutstyret for klimaet du er i.

Legg igjen ein kommentar

Alle kommentarar vert modererte før dei vert publiserte.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.